6 oktober 2018
13:00

Referat: Teknologkårens IF - AIF Barrikaden

Startelva: Johan – Viktor, Henke, Mattias, JT – Jonas – Linus, Alex – Shershah, Ahmed, Oskar W

Avbytare var Majed och Hamuda som båda kom in efter en dryg halvtimme, Majed som högeranfallare för att sedan avsluta som högerback och Hamuda som vänsteranfallare, Albin som kom in i 53:e min som mittback, en position han sedan spelade i matchen ut och slutligen Mikael Krekula som spelade sista 20 minuterna som vänsterback.

Vi hade väldigt mycket boll i början och inte minst med hjälp av Viktors långa löpningar kom vi gång på gång förbi deras backar men därefter hände inte mycket. Det bästa var väl en bicycleta från Ahmed som dock var så lös att den inte alls vållade några problem för målvakten. I stället tog Teknologkåren (i fortsättningen benämnda Tekno) ledningen i den 9:e min efter ett mycket vackert anfall som bl.a. innehöll en perfekt crossboll på typ 65-70 meter.

Vi fortsatte att ha ett större bollinnehav men fortsatte också med att inte skapa nästan något alls i målchansväg. Våra anfall blev väldigt snarlika. Vi försökte hitta Ahmed med bollar på ytan framför honom men när vi lyckades med detta hann målvakten alltid före Ahmed vid sina ständiga utrusningar. En enda gång hann Ahmed först men målvakten kom ändå så nära att han hann parera skottet. I den 20:e min såg det sedan ut som att Tekno skulle göra 2-0 på sitt andra avslut när en av deras killar nådde högst med huvudet på en frispark och placerade den nere i hörnet, men en jätteräddning av Johan hindrade detta.

Spelet jämnade sedan ut sig lite men fortfarande hade vi nog ett lite större bollinnehav och bollen befann sig mest på deras planhalva. Tekno hotade dock mycket mer när de anföll också fortsättningsvis och 5-6 min före paus hade de en dubbelchans när de först hade ett tungt långskott där Johan ånyo fick visa sig på styva linan när han räddade till hörna och det sedan på denna hörna blev lite flipperspel framför mål innan – om jag uppfattade det rätt – Henke rensade undan bollen på mållinjen.

Bara 5 minuter in på andra halvlek gjorde de 2-0 på en kontring. Från min position såg det ut som offside men jag stod inte alls i linje så… I den 62:a min hade vi så vår bästa chans i matchen när Viktor tog sig förbi den ena motståndaren efter den andra innan han frispelade en av våra spelare som dock avslutade strax utanför. I den 69:e min hade de en ribbträff på ett frisparksinlägg och även returen såg ut att bli farlig men Johan räddade.
Tekno fastställde sedan slutresultatet till 3-0 (vilket samtidigt var precis vad som behövdes för att de skulle passera oss i tabellen) på en straff – en solklar sådan.

Andra halvlek var spelmässigt jämnare men som framgår ovan hade Tekno även nu de bästa och flesta målchanserna och deras seger var klart rättvis. Individuellt hade de ett par riktiga klasspelare och man visade överlag upp en väldigt bra bollbehandling. Särskilt briljerade de med många exakta crossbollar.

Tyvärr måste jag avsluta mitt referat på ett sätt jag ytterst sällan, om någonsin, gjort när jag säger att våra motståndare uppträdde väldigt tråkigt under hela matchen, såväl på planen som från bänken. Det var ett ständigt gnällande på såväl oss som domarna trots att de verkligen inte hade någon anledning att vara missnöjda med honom…… Var gång de själva foulade var det ingenting och var gång vi gjorde det, och även när vi inte gjorde det ibland, skulle vi enligt dem ha både gula och röda kort. Därmed inte sagt att vi själva uppförde oss exemplariskt. Vi blev också gnälligare ju matchen led men det var inte helt obegripligt när 80 % av alla frisparkar gick till dem och vi fick fyra kort mot deras två trots att vi nog spelade ungefär lika tufft.

Men som sagt. De var bra – efter Rosengård FF har de tagit flest poäng efter sommaruppe-hållet – och vann rättvist men jag förstår just därför inte allt detta gnäll i en match som de ledde nästan ”från start till mål”.

Statistik: Hörnor: 3-7 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 8-1